Home » Demand » Ondersteuning

arbeidsmarktcommunicatie

Je organisatie groeit, maar je hebt nog geen eigen recruiter in dienst. Je hebt vakinhoudelijke kennis, maar geen kennis van arbeidsmarktcommunicatie. Je hebt hulp nodig bij het opstellen en strategisch uitzetten van je vacature. De selectie en de rest van het wervingsproces wens je daarentegen in eigen beheer te doen.

Onze zeer ervaren recruiters helpen je graag bij het opstellen van een wervelende vacature tekst, waarbij het unieke karakter van je organisatie goed naar boven komt om zo je employer brand te versterken. We adviseren je welke middelen je het beste kunt gebruiken en welke kanalen hiervoor in te zetten. Hierdoor versterken we je organisatie als werkgeversmerk en optimaliseren de communicatie omtrent je werkgeverswaarden, waardoor het aantal reacties wordt vergroot.

 

kandidaten interviewen

Je bent er in geslaagd een aantal hele goede kandidaten te selecteren. Vaktechnisch weet je exact welke vragen te stellen om de inhoudelijke kennis te toetsen. Maar je wilt ook goed weten wie is de persoon achter het gesprek, hoe haal ik het beste uit deze persoon als het mijn nieuwe collega wordt en is het inderdaad de juiste nieuwe collega.

Er zijn verschillende methodes om op een positieve manier sollicitanten te interviewen. Onze voorkeur methodiek is de STAR methode. Samen bereiden we de gesprekken voor, formuleren we een case en interviewen we de kandidaten. Ondanks dat we de kandidaten scherp interviewen, geven we hen ook een positief gevoel over jullie organisatie. 

"een leerzame ervaring geworden op het gebied van solliciteren"
dennis van eck

referentie check

Je hebt een aantal gesprekken met een kandidaat gevoerd en bent voornemens deze persoon een arbeidscontract aan te bieden. Toch wil je voor de zekerheid een referentie check doen. Je weet niet precies wat wel en niet wettelijk hierin geoorloofd is of je hebt er stomweg de tijd en resources niet voor.

We bepalen samen met je wat je over de persoon wilt weten en wat je dient te weten om het beste uit de kandidaat te halen. Wettelijk weten wij welke vragen we wel en niet mogen stellen, ondervragen voormalige werkgevers en doen hier uitvoerig verslag over.